עיר קיבוץ: תערוכה מרגשת של נשות קהילת קיבוץ רעים

עיר קיבוץ – תערוכה מרגשת של נשות קהילת קיבוץ רעים

העבודות נוצרו בהנחיית איתמר שמשוני ממיזם “עיר מפעל” בשיתוף עמותת ראייטי, במסגרת מפגשים שבועיים שהתקיימו לאורך מספר חודשים, בהן השתמשו באמנות ככלי לביטוי אישי באמצעות טכניקות וחומרים שונים.

אוצרים: איתמר שמשוני ויעל פרנקל

משתתפות: יפעת אסטלין, מילכה גבאי, נעמה זפקוביץ, צופית ספטון, עדי דרימר, רותם פבר, רויטל הורן, רעות נחושתן קידר, שרון מרק.

29.8 – 7.9

קפה עוטף רעים, וולפסון 54 תל אביב

עמותת וראייטי, מיזם “עיר מפעל” ו”קפה עוטף – רעים”, מודיעים על השקת תערוכת “עיר קיבוץ” של נשות קהילת קיבוץ רעים. את התהליך האמנותי הוביל האמן איתמר שמשוני יחד עם האסיסטנטית יולי אילדיס (עיר.מפעל), בליווי הצלמת יעל פרנקל ובשיתוף עמותת וראייטי ישראל – למען הילדים שיזמה ומימנה את המיזם אשר כלל מפגשים שבועיים שהתקיימו לאורך מספר חודשים, בהן השתמשו נשות רעים באמנות ככלי לביטוי אישי באמצעות טכניקות וחומרים שונים מעולם האמנות הפלסטית.


התערוכה תוצג בבית הקפה “קפה עוטף – רעים”, בבעלות רעות קרפ, תושבת הקיבוץ, אשתו ואם ילדיו של
השוקולטייר דביר קרפ שנרצח לנגד עיני שניים מילדיו ב-7 באוקטובר.

כל ההדפסים והתוצרים מתוך תהליך העבודה מוצעים למכירה וכל הכנסותיהם מוקדשות לטובת שיקום הקיבוץ וחבריו. בין החברות קיבוץ רעים המשתתפות: יפעת אסטלין, מילכה גבאי, נעמה זפקוביץ, צופית ספטון, עדי דרימר, רותם פבר, רויטל הורן, רעות נחושתן קידר ושרון מרק.

תושבי קיבוץ רעים העתיקו את חייהם מהקיבוץ לעיר. ממדשאות ירוקות למבני בטון, מרכיבת אופניים על שבילים מוכרים לרכיבה על כבישים רעועים, מבתים המחוברים לקרקע לבנייני קומות שכמעט נוגעים בשמיים. במשך שלושה חודשים, קבוצת נשים תושבות הקיבוץ, נפגשה ליצור אמנות מתוך החיים הנוכחים, מתוך האפשרות לדמיין עולם חדש. בכל מפגש הקבוצה נחשפה לטכניקות של אמנות, לחומרים שונים, לאמנים ולאמניות ומתוך הלמידה והמחקר יצרו עבודות אישיות המתחברות לכדי עולם פנימי אחד משותף.

דרך יצירת קולאז’ התחברו רעיונות. באמצעות התעסקות בתחבושות גבס, גבס דנטלי, עיסות נייר, קאפה וסוגים שונים של פולימרים נוצרו פסלים של זיכרונות. בשיטת הדפס עתיקה, ציאנוטייפ, נבחרו דמויות מהעבר והועתקו לתוך ההווה. ולבסוף, נוצרו עולמות אישיים. במהלך דוקומנטרי מלווה, המפגשים תועדו ומתוכם נוצרו צילומים התופסים רגעים אישיים, קטנים וגלויי לב. העבודות המוצגות הן תהליכים בעבודה, הן מוצבות כאי של זיכרונות, “טופ שוט” של עבר, הווה ועתיד. הקהל הוא הארכיאולוג והיצירות הן העולם. במחקר ובמבט בוחן יתגלו הסיפורים, הסיטואציות, הזיכרונות והסיפורים הדמיוניים.

איתמר שמשוני מסר – “פרויקט מרגש וחשוב מסתיים לו בתערוכה אמיתית עם הרבה רגשות ותחושת מעורבים. היתה לי את הזכות ללוות קבוצה איכותית וכשרונית, ואני גאה על התערוכה הזאת ועל הדרך שעברנו ביחד, שהאמנות היא שפה ושהכוח שלה עולה בזמנים מורכבים”.

רעות קרפ מסרה -“קפה עוטף רעים הוא הבית הטבעי לשיתוף היצירות של נשות קהילת הקיבוץ. אני גאה לתת את הבמה לחברותי, הנשים האמיצות של הקיבוץ, שחוו טראומה נוראית וכחלק מהטיפול בפצע, יצרו יצירות יפות ומרגשות. אני מזמינה את הקהל הרחב לבוא לבית הקפה לראות את העבודות היפות, לרכוש הדפסים ולתמוך בקהילה שלנו”.

אודות וראייטי
מאז השבעה באוקטובר, וראייטי ישראל הרחיבה את הסיוע של העמותה לכלל ילדי ישראל וקהילות של מפונים, מהצפון ומהדרום.

לצד הפעילות השוטפת למען ילדים עם צרכים מיוחדים ונוער בסיכון, העמותה ארגנה ימי הפוגה למשפחות, פעילויות מוסיקליות, הופעות ועוד מגוון פעילויות ייחודיות. שיתוף הפעולה עם “עיר מפעל” החל מתוך רצון ליצור פעילות מעולם האמנות, שתתקיים באופן קבוע לאורך תקופה ותהיה בעלת אימפקט משמעותי עבור משתתפיה. אחרי המפגש עם קהילת רעים הוחלט לנסות להתחיל תהליך משותף שיימשך שלושה חודשים. אודות עיר.מפעל.

מיזם “עיר.מפעל” נוסד ב-2021 על ידי האמן איתמר שמשוני, המיזם הינו פרויקט אמנותי-קהילתי-חינוכי שפועל בתפר שבין אמנות לקראפט ומציע נקודת מפגש ייחודית בה היצירה במרחב הציבורי משמשת כעבודת אמנות דינמית וחיה, וככזו שרואה את הקהילה וקהל הצופים כחלק בלתי נפרד מקיומה. בשנה החולפת, המיזם הרחיב את פעילותו למרחבים העוסקים בריפוי דרך אומנות וקהילתיות.

עיר מפעל יוצאת בקמפיין גיוס המונים, ניתן לתמוך בפרויקט בלינק: https://giveback.co.il/project/80085

ליווי אמנותי: איתמר שמשוני
ליווי תיעודי ואמנותי: יעל פרנקל
שותפות מרגשת עם עמותת וראייטי – למען הילדים
מיקום: קפה עוטף רעים, רחוב וולפסון 54, תל אביב
פתיחת תערוכה 29.8, בשעה 20:00
סגירת תערוכה: 7.9
שעות פתיחה 9:00-19:30

השאר תגובה

פועל על WordPress | ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

דילוג לתוכן