ילדים מציירים מלחמה במוזיאון הילדים הישראלי
קובץ 16 יובל בן אמיתי דגניה ב כיתה ה 1949
אוצרות התערוכה: ארכיון העמק וצוות מוזיאון הילדים
התערוכה נפתחה בתאריך 26 בנובמבר 2024
ותוצג לקהל הרחב עד מרץ 2025
בימים אלו, בהם כל ילד בישראל חווה את מאורעות ואימי המלחמה, מוזיאון הילדים הישראלי בחולון גאה להציג תערוכה חדשה ומרגשת: “ילדים מציירים מלחמה“.
קובץ 38 יוסי נ כיתה ו 1945
תערוכה, שמזכירה לכולנו כי החיים בישראל היו במשך שנים רבות ועודם מלווים במאבק קשה בו נטלו חלק המבוגרים והילדים שלצידם, מציגה אוסף נדיר של 38 ציורים שנוצרו על ידי תלמידי בית החינוך המשותף עמק הירדן, משנות ה-40 ועד שנות ה-80 של המאה הקודמת. בית החינוך המשותף הפועל במועצה אזורית עמק הירדן ונוסד ב-1926, היה המוסד החינוכי-חקלאי הראשון בהתיישבות העובדת.
קובץ 25 יעקב ו 1945-49 כיתה ז
היצירה הייתה חלק בלתי נפרד מהוויית הילדות והילדים בבית הספר. התלמידות והתלמידים נהגו לצייר כחלק משעורי האומנות וגם כחלק אינטגרלי משיעורי הכתה עם המחנכות והמחנכים.
קובץ 17 דני וויגמיסטר דגניה ב כיתה ד 1947-8
הציורים שנבחרו לתערוכה הם חלק קטן מתוך קרוב ל- 3000 ציורים של תלמידי בית הספר שקיבל ‘ארכיון עמק הירדן’, למשמורת. הציורים משקפים את חיי היומיום, החוויות והרגשות של ילדי העמק לאורך תקופות ואירועים משמעותיים בהיסטוריה של מדינת ישראל ומספקים הצצה נדירה לסיפורם של העמק, ילדי העמק והמדינה.
קובץ 160 אלי קליין בית זרע כיתה ז 1947-48
התערוכה מאפשרת לצופים להתבונן בהיסטוריה החברתית-תרבותית של מדינת ישראל ולחוות את הסיפור שלנו, את הסיפור הלאומי, מטרום הקמת המדינה ועד היום.
קובץ 43 אורי כיתה ו 1947
מנכ”ל מוזיאון הילדים, גיל עומר: “תערוכה זו היא עדות חיה לכוחה של אמנות בהבנת ההיסטוריה שלנו. דרך עיניהם של ילדים, אנו זוכים לראות את המציאות המורכבת של ישראל באור חדש ומרגש.
הציורים האלה אינם רק יצירות אמנות, אלא גם מסמכים היסטוריים המספרים את הסיפור של מדינתנו דרך נקודת מבט ייחודית ואותנטית. אנו גאים להציג אוסף מרגש זה ומקווים שהוא יעורר דיון ומחשבה בקרב המבקרים, צעירים ומבוגרים כאחד”.
קובץ 1117 יואל קהת מעגן 1967
ראש המועצה האזורית עמק הירדן, עידן גרינבאום: “עמק הירדן היא ערש ההתיישבות וכחלק מכך ידעה גם לא מעט קרבות וימי מלחמה – שבאים לידי ביטוי בתערוכה יוצאת הדופן הזו. אני רוצה להודות לנשות ואנשי הארכיון של העמק, שעושים עבודה חשובה בשימור ההיסטוריה שלנו ואני מזמין את כולן/ם להגיע למוזיאון הילדים הישראלי בחולון ולצפות בציורים הנפלאים, שמציגים ילדות ונעורים ישראלים בצל מלחמה, כפי שהיו כאן בעבר – וכפי שלצערנו קורה גם בתקופה זו”.
קובץ 256 אריה רוטמן דגניה ב כיתה ז 1966-67
מוזיאון הילדים הישראלי בחולון שואף להעניק לילדים ברחבי הארץ חוויית ביקור מרגשת, מלמדת, מחנכת ומעמיקה. המוזיאון מציע מגוון פעילויות אשר המכנה המשותף להן הוא העיסוק החוויתי בתחום האינטליגנציה הרגשית, החינוך לסובלנות וקבלת השונה והאחר.
קובץ 36 נורית ברגשטיין דגניה ב כיתה ה 1974
הפעילויות השונות מתאפיינות בהדרכה בקבוצות קטנות תוך מתן דגש לערך המוסף ולערכים הנלווים לפעילות. המוזיאון הוא אחד המושקעים בארץ מבחינת עיצוב ושמו יצא למרחוק גם ברחבי בעולם. בשנת 2015 היה המוזיאון מועמד ע”י ארגון מוזיאוני הילדים בעולם “HANDS ON” כמוזיאון הילדים הטוב בעולם.
קובץ 81 ערן פולק דגניה ב כיתה ו 1981
יש לתאם את הביקור במוזיאון הילדים הישראלי
באתר המוזיאון: https://www.childrensmuseum.org.il/
הכניסה לתערוכה ללא עלות
השאר תגובה