פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר 2025

פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר 2025 מציין 45 שנה ויתקיים במועדו החדש, בחול המועד פסח, 14-16 באפריל.

פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר, החוגג השנה את שנתו ה-45, חוזר עם עשרות הצגות מקוריות ומופעים מרהיבים במרחב הציבורי. לאחר שנדחה בעקבות מלחמת "חרבות ברזל", הפסטיבל יתקיים במועדו החדש בין התאריכים 14-16 באפריל 2025, בחול המועד פסח, ויביא עמו חוויה תרבותית יוצאת דופן של יצירה חדשנית, פריצת גבולות ושיח אמנותי מרתק.

הפסטיבל, המהווה מזה עשרות שנים במה מרכזית ליצירה עצמאית, נועזת ורב-תרבותית, ימשיך להציג תוכן אמנותי פורץ דרך, תוך חיבור מרגש בין אמנות, קהל ומרחבי העיר עכו..

עמיחי בן שלוש, ראש עיריית עכו: "'פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר' מהווה אי של יצירה ומשמעות ובזמנים שבהם התרבות נתפסת כחיונית יותר מתמיד, לא וויתרנו על הפסטיבל, שנדחה בעקבות מלחמת חרבות ברזל, על אף האתגרים העומדים בפנינו. הפסטיבל מסמל את הרצון של כולנו להמשיך ליצור, לחלום ולתרום לקידום התרבות בישראל. בעכו, עיר של תרבויות מגוונות ומורשת עשירה, יש לפסטיבל משמעות מיוחדת עוד
יותר. הוא מחבר בין קהילות, יוצר דיאלוג ומעודד את כולנו להתבונן פנימה והחוצה בו זמנית. אני מזמין את כולכם לקחת חלק בחוויה ייחודית זו, ליהנות ממגוון המופעים והיצירות ולהיות חלק מהמאמץ המשותף שלנו".

ליזו אוחיון, מנכ"לית פסטיבל עכו ומפיקה ראשית, אמרה היום: "אני גאה להציג את התכנים שיציג פסטיבל עכו, הפסטיבל הגדול ביותר של תיאטרון פרינג' והפסטיבל השני בגודלו בישראל. לאחר אתגרים רבים שנגרמו מהדחייה לחול המועד פסח, היה לי ברור שנצליח להוציא לפועל את הפסטיבל החשוב הזה. פסטיבל עכו הוא סמל לחוסן התרבותי שלנו ולכוחם של האמנות והיצירה לחבר בין אנשים ולבנות גשרים בין קהילות. הוא לא רק אירוע תרבותי, אלא בית חם לאומנים, אנשי יצירה ומבקרים שמתרגשים לחזור כל שנה ולהיפגש עם קהילת עכו. היה לי חשוב להבטיח שכל אמן שעבד לקראת הפסטיבל יקבל את הבמה הראויה לו וירגיש חלק מהמשפחה הגדולה של הפסטיבל. אני מאמינה שהפסטיבל בעכו ימשיך להיות סמל למורשת התרבותית של העיר ולכוחה של היצירה לשנות, כשהאיחוד והחיבור הם הערכים המרכזיים שלנו."

דליה שימקו, המנהלת האמנותית של 'פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר', אמרה היום: "ב-4 באוקטובר 2023, לאחר פסטיבל נפלא, חילקנו פרסים להצגות המצוינות. השנה לא הייתה קלה, ובמיוחד לא לאחר מלחמת 'חרבות ברזל', אך הפסטיבל התקיים למרות הכל, והם קיבלו 264 הגשות, מה שמעיד על הרצון ליצור ולתפקד גם בזמנים קשים. השנה, עקב המצב, הפסטיבל קטן יותר, עם שש הצגות בתחרות ושתי הצגות בפרויקט החממה. הגשות רבות עוסקות במלחמה, עם הצגות שמציגות צדדים פחות מוכרים שלה, ומעבירות מסרים של כאב, אובדן ושלום. הפסטיבל מציג גם עיבודים ספרותיים, מחוזות קיומיים וסוראליסטיים, וכולל גם עדויות אישיות על המתח בין כאב פרטי וללאומי. אני מודה מקרב לב ליוצרים, שחקנים, צוותים טכניים ולכל מי שתרם להפיכת הפסטיבל לאירוע משמעותי. לקהל – אני מודה בהתרגשות על השתתפותכם. אנחנו מאחלים לכולם שקט ושלווה, ושנחווה ימים טובים יותר, אמן."

פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר, אירוע תרבותי משמעותי בעולם התיאטרון בישראל, יכלול עשרות מופעי תיאטרון, הצגות רחוב, מופעים חדשים ופעילויות לכל המשפחה. הצגות ומופעי רחוב ללא תשלום יימסרו לקהל הרחב בכל יום בין השעות 17:30-23:00. במרכז הפסטיבל יעמדו שש הצגות בכורה, המתחרות ביניהן על פרס ההצגה הטובה ביותר.

הפסטיבל מציע במה ליוצרים צעירים וליוצרים אלטרנטיביים שאינם חלק מהתיאטרון הממוסד, ומעניק להם הזדמנות ליצור ולבצע יצירה אחרת ושונה. המושג "תיאטרון אחר" מחבר גישות תיאטרוניות מחוץ לזרם המרכזי, כמו פרינג', תיאטרון ניסיוני, תיאטרון אלטרנטיבי, אוונגארד ועוד.

השנה, לראשונה, יוקם מתחם קולינרי כשר לפסח, שיציע לקהל המבקרים חוויית טעמים מיוחדת.

הצגות תחרות:

הייזנברג באי הוודאות:
"הייזנברג באי הוודאות" מבוסס על גרעין של סיפור אמיתי: בשנת 1925 הפליג הפיזיקאי וורנר הייזנברג לאי קטן בשם הלגולנד והגה שם את עיקרון אי הוודאות, עקרון ששינה את העולם. המחזה הינו פנטזיה על הדברים שקרו להייזנברג על האי בדרך לגילוי הגדול. במסעו, שהינו למעשה מסע פנימי, פוגש הייזנברג מכשפה, מרגל יפני, יפיפייה אבודה, ילד מסתורי, אם שכולה ועוד שלל דמויות אבסורדיות, סוריאליסטיות, בהתרחשות פיוטית, קומית, פילוסופית וטרגית המלווה במוסיקה ובשירה.
המחזה עוסק באי הוודאות האופפת את עולמנו ואת המציאות, ובסופו זורח עם הוודאות האחת – שלעולם לא נדע.
מחזאי: יוני להב, במאי: אלון אופיר.
שחקנים: אלון אופיר, אבי חדש, ענת ברזילי, אורנה כץ, רועי רשף פלסנר, תמר ברבי ולימור חדריה.

הלחנה וניהול מוזיקלי: משה זורמן, עיצוב תפאורה ותלבושות: טלי יצחקי, עיצוב תאורה: שאהין מחמוד, הגברה וסאונד: יהודה כחלון, מפיקה: חגית פרבר.

ההצגה הייזנברג באי הוודאות, פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר 2024 צילום עומר מסינגר

מלך:
״סיפור טוב לא צריך להידמות לחיים האמיתיים, החיים הם אלה שצריכים להידמות בכל כוחם לסיפור
טוב״
איסאק באבל, מגדולי הסופרים במאה ה-20, נעצר ונחקר ב-1939 על ידי השלטונות הסובייטים באשמת ריגול. כשהוא בתא המעצר ממתין למשפטו, עולות בדמיונו העלילות המופלאות של הגנגסטרים היהודים באודסה עליהן הוא כתב בספריו, ובראשם מנהיג הכנופיה, בניה קריק. האם הם יצליחו להושיע אותו מגורלו?
קומדיה טראגית על יצירה בצל משטר כוחני ועל יחסי הגומלין בין האמנות לחיים. מחזה מקורי בהשראת סיפורי אודסה של איסאק באבל, כתיבה ובימוי: עמוס אורן שחקנים: רון יגרמן, יובל מרקשטיין, שרוליק פניאל, סנדרו פייקרישוילי, אמלי כהן ויונתן שוורץ מוסיקה: מיכאל קנר נגן קלרינט: שריג הזנפלד, ייעוץ תלבושות ואביזרים: יעל סקידלסקי ושיר הדרי, תאורה: אורי רובינשטיין, מפיקה ראשית: נהר-אליה מנדלסון, עוזרת במאי ומפיקה בפועל: נעמה קאופמן, ליווי אמנותי: דורי פרנס ודליה שימקו.

ההצגה מלך, פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר 2024 צילום עומר מסינגר

הכל נשאר חי:
אישה אוהבת יוצאת למסע למצוא תרופה לבעלה ששב אחר משדה הקרב. זה קורה בחיים ובהצגה. פוסט טראומה של גבר אחרי מלחמה מבעד לעיניה של אשתו. העבודה תעסוק בזוגיות בצל פוסט טראומה כשהפוקוס הוא בעיקר על מי שחי לצד, במקרה הזה בת הזוג לגבר עם פוסט טראומה על רקע צבאי. היום, לאחר אירועי ה-7 באוקטובר, לצערנו עוד הרבה אנשים ונשים שותפים ושותפות למעגל הזה, שהוא חלק בלתי נפרד מההוויה הישראלית. נבקש במפגש אמיתי וחשוף לכולנו, לשהות יחד ברגע של אחרי קרב.
"אני מחזיקה חזק.
בסוף נצחק.
אני לא יודעת איך..
אני מבטיחה,
שבסוף נצחק."
כל קשר בין המציאות לבין היצירה הדוק.
*אזהרת טריגר – המופע עלול להכיל תוכן רגיש, קולות, ורעשים העלולים לעורר תגובת דחק.
יוצרות: דנה קיילה וירדן גלבוע
בימוי ודרמטורגיה: ירדן גלבוע
משתתפים: אבי גולומב, גבריאל רותם יצחק, דנה קיילה
שפה חזותית : ג'קי פערל, מוזיקה: יאן קוגן, תאורה: דן גלזר, הפקה ועוזרת במאית: מיקה גולן, ייעוץ וליווי אמנותי: מאיה בואנוס.


ההצגה הכל נשאר חי, פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר 2024 צילום עומר מסינגר

ביער:
הצגת בובות למבוגרים, ללא מילים.
איש זקן, החש כי חייו מגיעים אל קיצם, פורש אל היער כדי למצוא מקום למות בו. שם הוא פוגש בנער, אשר גדל וחי שם מאז ומתמיד. הזקן נושא איתו מטען כבד של חרטות עבר, געגוע, ואת הפחד ממה שהוא חש בכל גופו שעומד להתרחש. הנער, המחובר בכל נימיו לסביבה שלו, נוכח בחדוות הטבע וההווה. היער סביבם רוחש ומתרחש, ממשיך להשתנות תדיר – אור וחושך, קור וחום; מספק סכנה והגנה, מקום משחק ומחסה.
מופע על כוחם של החיים וכוחו של המוות כשהטבע הינו עד לדרמה האנושית.
כתיבה ובימוי: עופר עמרם. משתתפים: שחר אור, רוני בן חמו, עופר עמרם.
הפקה: לנואל טיראן תשבי, עיצוב וייצור בובות: דוד פולונסקי, עיצוב וייצור בובת עכביש: אפרת הדני, עיצוב תאורה: אמיר קסטרו, עיצוב עצים: גיא שרף, עיצוב תפאורה אביזרים ותלבושות: עופר עמרם.
*ההפקה נתמכת ע"י מועצת הפיס לתרבות ואמנות.

ההצגה ביער, פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר 2024 צילום עומר מסינגר

THERE IS NO SUCH THING AS SOMEONE ELSE’S WAR:
ЧУЖОЇ ВІЙНИ НЕ БУВАЄ
הצגה חצי-דוקומנטרית על מלחמה פה ומלחמה שם.
(ההצגה בשפה האוקראינית עם כתוביות תרגום בעברית)
24 בפברואר ו-7 באוקטובר אלה שני התאריכים ששינו באופן קיצוני את החיים של שתי גיבורות ההצגה, שתי נשים צעירות, שתי אחיות, ששתי מלחמות פרצו לחייהן, הפכו את בתיהן והתמזגו למלחמה אחת גדולה. האמירה הבימתית הנוכחית הוא מבט מסקרן ומטלטל על המלחמה בישראל דרך העיניים של אנשים שרק לפני כמה חודשים נמלטו ממלחמה אכזרית אחרת באוקראינה וחווים את הטראומה בעוצמה כפולה.
המחזה עוסק בכמה ימים מתוך יומן, כמה פרגמנטים מתוך החיים של שתי הנשים שמתמודדות עם נסיבות ותהפוכות נפש קשות מנשוא שהמלחמות הביאו עליהן. ומעל הכל מרחפת השאלה: האם יש מלחמה שהיא לא שלי אלא של מישהו אחר? האם יש לנו בכלל את הזכות לחלק מלחמות למלחמות שלנו ושל אחרים?
רעיון, בימוי, חלל ועריכה מוסיקלית: מיכאל (מישה) קייט
כתיבה ודרמטורגיה: יוליה אולשנצקי, מיכאל (מישה) קייט
ייעוץ בעיצוב חלל ותלבושות: ז'ניה שכטר, ייצור אביזרים: אוקסנה טבצ'ב, תמיכה טכנית: סתיו פרבה, Alef Studio, משתתפות: אלונה אלימוב, סטפני סטביצקה.
תודה מיוחדת על שיתוף הפעולה לארגון Israeli Friends of Ukraine

ההצגה הופקה בסיוע מועצת הפיס לתרבות ולאומנות, קרן רבינוביץ', מוזיאון העם היהודי אנו וקרן נדב ובשיתוף הפעולה עם אי"ב – ארגון במאים ויוצרים עצמאיים בתיאטרון והתיאטרון הלבן – פרויקט תיאטרון רב תרבותי בניהולו האומנותי של מיכאל (מישה) קייט.

ההצגה THERE IS NO SUCH THING AS SOMEONE ELSE'S WAR פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר צילום עומר מסינגר )

פנטזיה כפולה:
ב-1969 זכה העיתונאי, הפזמונאי, ולימים ח"כ עקיבא נוף למפגש נדיר עם ג'ון לנון ויוקו אונו, ששהו במלון הילטון באמסטרדם במפגן למען שלום עולמי. נוף, בפיג'מה, נכנס למיטה עם לנון ואונו והקליט ראיון שבו פירטו את דעותיהם על שלום, על תנועת ההיפים, על אלוהים ועל אהבה. ההצגה "פנטזיה כפולה" (כשם האלבום של ג'ון ויוקו) מבוססת על שחזור הראיון, שמתקיים שוב במיטה – הפעם בסוויטת הטווס במלון ערבסק בעכו. את הצמד המלכותי מגלמים דוד מעיין וסמדר יערון – בני זוג לשעבר ויוצרים בעלי מעמד מיתולוגי, ולמעשה ג'ון ויוקו של הפרינג' הישראלי; ואילו את עקיבא נוף של פעם מגלם עקיבא נוף של היום, בן ה-88.
זהו שחזור היסטורי-דוקומנטרי, וגם חזרה של אדם מבוגר אל האדם הצעיר שהיה, ברגע מכונן בחייו. ג'ון, יוקו ועקיבא משוחחים (בינם לבין עצמם וכן עם הקהל) על האידיאלים של שנות השישים לאור המציאות של ימינו, על ימין ושמאל, על זקנה ועל מוות.
ההצגה שזורה בעיבודים מקוריים לכלי מיתר ללהיטי ג'ון, יוקו ועקיבא, והציבור מוזמן להצטרף בפזמון.
בימוי ועריכת טקסט: יונתן לוי.
משתתפים: עקיבא נוף, סמדר יערון, דוד מעיין. תלבושות ואביזרים: נטע זייד. עיבוד מוזיקלי: שון לו יון גלעד. נגנים: שון לו יון גלעד – כינור, הדר בן צבי – צ'לו, איה נמליך – ויולה. הפקה: שירלי מרום.

הצגה פנטזיה כפולה, בתמונה- עקיבא ג'ון_ויוקו

הצגות החממה:
כרטיס מועדון:
יצירה הבוחנת את המתח הקיים בין האבל והזיכרון הפרטי לבין האבל והזיכרון הציבורי-לאומי והתלות הקיימת בין השניים. היצירה נעה על הציר שבין הטקסיות הציבורית-ממלכתית לבין הטקסיות האישית, תוך פירוק והרחקה מהמוכר, בגבולות שבין העולם הפרטי לעולם הציבורי. מחפשת אחר רגעי זיכרון ומנסה להחיות אותם, להיאחז בהם, לשמר בעזרתם משהו שהיה ואבד.
כתיבה ובימוי: איה לופט.
משחק: עדי זינגר, יותם גת ואיה לופט
ליווי אומנותי: עמית לוי, ליווי הפקתי: יסמין בר שלום אגמון, ייעוץ תפאורה: אסף וינברג, ייעוץ תלבושות: מיקה לופט, הפקה מוזיקלית: מני גרוס, תאורה: ניזאר חמרה, ייעוץ אמנותי: חליפה נאטור, מאיה בואנוס.
ההצגה פותחה בחממת הספוטלייט מבית היוצר של סטודיו למשחק ניסן נתיב ירושלים. ליווי אומנותי בחממת הספוטלייט: עמית לוי.

ההצגה כרטיס מועדון , פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר 2024 צילום עומר מסינגר

זהב:
שמונה ספורטאיות נבחרת ישראל בשחייה אמנותית עושות הכל כדי להגשים חלום ולהגיע לאולימפיאדה. האימונים קשים, הויתורים כואבים, אבל המשימה ברורה: את הולכת להביא את הזהב. עבור המדינה, עבור הקבוצה, עבור עצמך. אין מקום לשאלות, את לוקחת אוויר וקופצת למים.
יצירה אוטוביוגרפית תיעודית המבוססת על סיפורים ועדויות של ספורטאיות אולימפיות בנבחרות ישראל וארה״ב.

ההצגה זהב, בפסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר 2024 צילום עומר מסינגר

טריגר אלימות מינית
יצירה וכוריאוגרפיה: יעל פולקה.
דרמטורגיה: טל בסון, מוסיקה: יגאל מירטנבאום, עיצוב תאורה: ניזאר חמרה, הפקה: עדו שחק
ניהול חזרות: יונה לייקין, ייעוץ אמנותי: ליאור זכאי ועדי גרוף, ליווי אמנותי: אורי זמיר.
רקדניות: נגה אהרונוף, יעל בראור, מיקה גל, רומי דובדבני, טליה לוי, נלי פילוסוף, טוני קפוטקין, גאיה קרונפלד.

השנה יגיעו ארבע הפקות בינלאומיות פורצות דרך:

🔸 הדיבוק – בין (שני) עולמות (גרמניה)
הפקה עוצמתית של קבוצת KULA הבינלאומית, המציגה עיבוד חדש למחזה הקלאסי של אנסקי. היצירה משלבת מסורות חסידיות, מיסטיקה קבלית ומגע עם מיסטיקה פרסית עתיקה, ועוסקת בכוחות העבר החודרים לגוף. המחזה מבקש ליצור דיאלוג בתקופה של משברים ומלחמות, ומפגיש שחקנים ממדינות ותרבויות מגוונות.
📅 מתי: 14.4 בשעה 20:00

🔸 הניצולים (פולין)
מונודרמה מאת אגניישקה פז'פיורסקה, בבימויה של מאיה קלצ’בסקה. המחזה מבוסס על עדויות ממרד ורשה (1944) ומתאר את סיפורן של נשים שנפגעו מאלימות מינית בידי יחידות ה-SS RONA. היצירה מעוררת שאלות נוקבות על טראומה, שתיקה וצורך בדיבור על הזוועות.
📅 מתי: 15.4 בשעה 20:00

🔸 העדות (אוסטריה)
קריאה מבוימת של עדויות שישה ניצולי שואה, בהשתתפות שחקנים החיים כיום באוסטריה. היצירה מבקשת להעביר את זוועות השואה במילותיהם של העדים האחרונים, תוך הדגשת הצורך לזכור ולכבד את הכאב.
📅 מתי: 16.4, ללא עלות

🔸 מטאמורפוזה (איטליה)
מופע מחול-תיאטרון עכשווי מבית C&C Company, המציג שלושה סולואים חוקרים את המפגש בין האדם לחיה שבו, בין התרבות לאינסטינקט. המופע עוסק בשאלות של שינוי ושבירת גבולות, ומזמין את הקהל למסע תנועתי עמוק ואותנטי.
📅 מתי: במהלך ימי הפסטיבל

💲 מחירי כרטיסים:

  • הצגות תחרות, חממה והפקות אורחות: 80 ₪
  • הנחה לתושבי עכו, פנסיונרים, חיילים, סטודנטים וחברי איגודים (אי"ב, בת"י, שח"ם): 60 ₪
  • מופעי רחוב ופעילויות חוצות: ללא עלות

בנוסף, יפעל מתחם קולינרי כשר לפסח, שיציע חוויה קולינרית ייחודית.
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים: אתר הפסטיבל

השאר תגובה

פועל על WordPress | ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

דילוג לתוכן