הנוסחא המושלמת לעיצוב הבית

הרצון לשפץ ולרענן את מראה הבית קיים אצל רבים מאתנו. גם הוספה של פריט קטן כאגרטל על השולחן נחשב כאקט עיצובי.

כאשר מדובר על עיצוב הבית ‘השמים הם הגבול’. ניתן להרחיק לכת ולערוך שיפוץ מהפכני בבית משבירת קירות, החלפת ריצוף, מטבח ועוד, עד חידוש מראה הבית בעזרת שינויים קלים כצביעת קירות, הוספת רהיט, תלית תמונה ועוד.

עיצוב הינו השילוב בין מראה אסתטי לבין צורך פונקציונלי בחלל מסוים אך, אין עיצוב המתאים לדיירים סטנדרטיים. לכל משפחה סגנון חיים משלה, הרגלים ודפוסי התנהגות השונים גם בין בני המשפחה. על כן, על מנת שהחיים בבית יתנהלו במיטבם, יש להתאים את עיצוב הבית לדייריו על פי ה-DNA שלהם.

את ‘הנוסחא לעיצוב’ הבית בהתאם לייחודיות ה- DNA של הדיירים הגתה האדריכלית רחל ורשבסקי.

 

רחל ורשבסקי צילום נטלי שור (1).jpg

 

לדברי רחל ורשבסקי : “עיצוב שלא מורכב מסטייל, ארכיטקטורה וה- DNA האישי אינו עיצוב שלם.

ה- DNA האישי שלנו מורכב מארבעה טיפוסים שונים:

אגרן, רציונליסט, ורסטילי וסטייליסט.

האגרן – האדם שאוהב לאסוף ,לאגור ,לחוות חוויה של אדם ,החוויה עבורו היא זיכרון ומשפחתיות. האגרן אוהב אוספים, חובב פריטי וינטג’, ומטבע הדברים הוא אוהב לטייל לאורך ולרוחב של שוק הפשפשים, לסרוק כל פיסת קרטון בכל סמטה, ומתחבר לרעיון האלוהי שלכל חפץ יש סיפור. המוטו שלו: “תנו לחפצים לחיות”. האגרן לא חושב על תכנון, והקניות שלו נעשות באופן רגשי. לרובנו יש מידה של אגרנות: ניירת, חפצים מהסבים. טיפוס האגרן החדש קונה, האגרן הישן מוצא כל מיני חלקים בבית ובחוץ ושומר אותם.

 

טיפוס האגרן - Copy (1).jpg

 

הרציונליסט – אדם שאוהב פונקציונליות, הגדרה ממשית, לכל חפץ יש את המקום והייעוד המדויק עבורו, צורך לכל פריט יהיה מקום מוגדר ולא יזוז ממנו , עדיפות לשליטה בלו”ז ותקציב. לא אוהב לאגור. אוהב סדר וניקיון. אופן החשיבה שלו: רוצה לדעת איפה נמצא כל דבר, איפה עושים כל פעולה, איפה הוא שותה קפה, איפה מונח כלי האוכל של הכלב. לרציונליסט יש תכנון ותכנית לכל דבר. גם לבית שלו הוא זקוק לסביבה מאורגנת ומדויקת, גם סביבה פיזית וגם סביבה מקצועית.

 

טיפוס הרציונאלי (1).jpg

 

הורסטילי – האדם שאוהב לאהוב את הכל ואוהב לאהוב ולשנות את דעתו ,אינו בטוח במעשיו ואולי פועל מתוך לחץ ומתוך הבנה כי הוא יהיה חייב לפעול בצורה מסוימת עד שיגיע לידי פתרון. הוא טיפוס רב סגנונות בדרך כלל צעיר. הוא מרגיש שהדירה לא מדברת בשפה שלו, ולא יודעלהגדיר מה מפריע לו. אדם רב סגנונות הוא למעשה אדם שסופח אליו סגנונות שונים שאינם מדויקים לו. לכאורה. אם אתם ורסטילים, תשאלו את עצמכם שוב ושוב מה אתם רוצים בדיוק. ומֵעבר לזה — מה בדיוק אתם צריכים.

 

טיפוס הוורסטלי - Copy (1).jpg

 

הסטייליסט – האדם האימפולסיבי ,הרגשי ,החוויתי, אדם שאוהב להרגיש חומר ,מונע מתוך טרנדים וחולם על בית מושלם. סטייליסט הוא אדם שאוהב ונושם סטייל. הסטייליסט מושפע מהעיצוב השליט באופנה העכשווית. החיסרון הגדול בכך הוא שאין לו סגנון משלו. הסטייליסט יהיה מעודכן לגבי כל סגנון אופנתי שיש בשוק. בדרך כלל תהיה לו ראיית מיקרו — לעומת ראיית מאקרו. הבית מעוצב לפרטי פרטים, אך אין תקשורת בין האביזרים השונים, והבית לא משדר אחידות או רהיטות של שפה סגנונית אחת.

 

טיפוס הסטייליסט (1).jpg

 

‘לכל אחד מאתנו יש סגנון טיפוסי ראשי וסגנונות משניים’ לדברי רחל. ‘לכל אחד מאיתנו יש סגנון התנהלות חיצוני וסגנון התנהלות פנימי, ולעתים קרובות יש סתירה בין ההתנהלות החיצונית לבין הנטייה הפנימית האותנטית אשר תביא לתחושת אי נוחות ותחושת ניכור בסביבת המחיה שלנו שאינה מתאימה לצרכינו האמיתיים’.

על מנת לעזור הן לקהל המקצועי (אדריכלים ומעצבי פנים) והן לקהל הקצה לזהות את איזה טיפוס מייצג אתכם, רחל כתבה את הספר ‘הנוסחא לעיצוב’.

כך יהיה ניתן לעצב את הבית באופן המדויק ביותר על פי צרכיכם האמיתיים ולא על פי אופנות, פנטזיות, מגזינים וכו’. עיצוב מיוחד, יצירתי וחדשני שיביא לידי ביטוי את הניחוח האישי וטביעת האצבע הייחודית של כל אחד מבני המשפחה, ישקף אתכם ואת סגנונכם ויתאים לצרכיכם ולאורח חיי משפחתכם.

את ספרה החדש של רחל ורשבסקי  ‘הנוסחא לעיצוב’  ניתן למצוא ברשת חנויות סטימצקי וצומת ספרים וניתן גם לרכוש אותו ישירות מרחל ורשבסקי

בטלפון 052-2558087 או באמצעות מייל rachel@roxarc.com

כריכה לספר הנוסחה לעיצוב (1)

 

קצת על האדריכלית רחל ורשבסקי –

בוגרת בצלאל לתואר ראשון ושני באדריכלות ועיצוב אורבני , בעלת משרד עצמאי משנת 2010. רחל אוצרת תערוכות, מרצה למתווכים ,שמאי נדל”ן ומשקיעים בישראל. עד היום תכננה יותר מ- 6500 מ”ר של עיצוב משרדי ומתמחה בשיפוץ ותכנון ועיצוב בר קיימא בישראל.

לפרטים נוספים ניתן להכנס לאתר הבית של האדריכלית http://roxarc.com

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

דילוג לתוכן