ליאור אשכנזי חוזר לשחק בתיאטרון, מגי אזרזר ודור הררי ב"סיפור הפרברים", אבי קושניר בקומדיה חדשה, אגם רודברג ב"ולריה מתחתנת", רב המכר והסדרה "מלכת היופי של ירושלים" עולה לבמה, הדמויות מסדרת הרשת המצליחה "מכבית וחנאל" מככבות במחזה חדש, הלל מיטלפונקט במחזה חדש שכתב ליונה אליאן-קשת, המחזה המדובר של היוצר הלבנוני "כולם ציפורים" ועוד ועוד – תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר חשף את הרפרטואר לעונה 2025-26,

תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר ערך היום (שלישי 18.3) מסיבת עיתונאים, שבה הציג את הרפרטואר לעונה 2025-26 – בתוכנית: מחזאות ישראלית חדשה, מהמסך לבמה – עיבודים של סרטים וסדרות למחזות, המציאות על הבמה – מחזות עם אמירה פוליטית, עם הפנים לחברה – מחזות העוסקים בנושאים חברתיים ועוד.
בית ליסין פתח את השנה עם שתי הצגות חדשות: "הכל אודות איב" ו"בחורים טובים", שעלו בחודש פברואר.
"הכל אודות איב" מאת מרי אור היא דרמה על מאחורי הקלעים של עולם התיאטרון, התהילה, הקנאה והנפילה. מגי אזרזר היא מרגו קריין, כוכבת תיאטרון שמכניסה לחייה עוזרת צעירה בשם איב (סוזנה פפיאן), שמציגה את עצמה כמעריצה. הקשר בין השתיים מתהדק, אבל לאט-לאט מתגלות כוונותיה האמיתיות.
נוסח עברי: דורי פרנס, בימוי: רוני ברודצקי, עוד משחקים: זוהר מידן, תום חגי, אסף יונש, אופיר וייל, אורה מאירסון, נועה וטנר.

צילום אבישג-שאר ישוב
חרי ההצלחה הגדולה של "אפס ביחסי אנוש", שבקרוב יציין 500 הצגות, ו"בלוז לחופש גדול" – שסוחפים אחריהם לתיאטרון קהל צעיר שצופה בהם שוש שוב, אורן יעקובי כתב עיבוד בימתי לסרט המצליח "בחורים טובים", קומדיה ע"פ סרטם של יקי רייסנר, ארז תדמור וחוה דיבון. ההצגה חושפת את עולם השידוכים בחברה החרדית ומספרת על מוטי ברנשטיין, בחור ישיבה אשכנזי, שמתאהב בנחמי ביטון המרוקאית. הוא יודע שהשידוך הזה לא יתקבל בברכה, אבל לא מתכוון לוותר.
ביים: רועי שגב. שחקנים: כרמל בין, תומר בן רובי, נעה בירון, מעיין תורג'מן, רוית יעקב כהן, יניב שביט, ניסו כאביה, אמג'ד באדר, אורי פרלמן, עדי צמח.
בחדרי החזרות עובדים כרגע על שני מחזות ישראלים חדשים: "אמא" מאת הלל מיטלפונקט ובבימויו, שתעלה באפריל.

הלל מיטלפונקט צילום אריאל בשור
ו"מלכת היופי של ירושלים", עיבוד בימתי לרב המכר של שרית ישי-לוי, שגם עובד לסדרת טלוויזיה מצליחה, שתעלה במאי.

שרית ישי לוי
תמונת יחצ 2025 צילום תומס סולינסקי
הלל מיטלפונקט חוזר לתיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר במחזה חדש, עם תפקיד שכתב במיוחד ליונה אליאן-קשת. עוד משחקות: דניאל גל, יעל וקשטיין, מיקה שיבק. אליאן-קשת מגלמת זמרת-עבר, שהתבטאות אומללה חיסלה את הקריירה שלה והיא שבה לארץ לאחר שנים של גלות כפויה בארצות הברית. במפגש המחודש עם בנותיה הבוגרות, נחשפים סודות מהעבר.

יונה אליאן-קשת 2 צילום כפיר בולוטין
את המחזה "מלכת היופי של ירושלים" כתבו ליאת פישמן לני ושלומית ארנון בר-לב ע"פ רב המכר של שרית ישי-לוי ומביים אודי גוטשלק. שחקנים: דניאל גל/כרמל בין, אור אבוטבול/תום חגי, דינה בליי, יורם טולדנו, קרן צור, אסף יונש, מאי קשת ועוד. סיפורה של לונה, מי שכונתה בפי כל מלכת היופי של ירושלים, בת למשפחה ירושלמית ספרדית מזה דורות רבים. לונה מתאהבת בדוד האשכנזי, שחזר משירות צבאי בבריגדה היהודית באירופה, נישאת לו ומתפכחת כשהיא מגלה שלאהבה פנים רבות.

אודי גוטשלק צילום שמחה ברבירו
(סדר ההצגות – לפי סדר יציאתן):
ביוני תעלה קומדיה חדשה בכיכובו של אבי קושניר, "אור לגויים" מאת דניאל לפין, בבימויה של תמר קינן. מחזה על משבר זהות בחייו של מי שמעולם לא פקפק בזהותו. לאחר פטירתה בשיבה טובה של אימו, מתברר לאור אאוסלנדר שהיא לא היתה יהודיה. מה שמתפרש בתחילה כטעות בירוקרטית הופך במהרה לעובדה, ואור יוצא למסע כדי לגבש לעצמו את זהותו האמיתית. מחזה נוסף של לפין שמוצג בימים אלה בבית ליסין הוא "בין קודש לחולון", גם הוא בכיכובו של אבי קושניר.

אבי קושניר צילום אוהד רומנו
במאי הבית של תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר, יאיר שרמן, יביים את הקלאסיקה "קרנפים" מאת אז'ן יונסקו, שבגרסה עדכנית בתרגומו של אלי ביז'אווי ביולי. שחקנים: תום חגי, ליהי קורנובסקי, מולי שולמן ועוד. המשל הנודע של יונסקו מקבל משמעות חדשה נוכח המציאות של ימינו. עדר מסתורי של קרנפים תוקף עיירה שלווה, תושביה מנסים תחילה להתעלם מהאיום, אבל החרדה לגורלם גורמת להם להפוך לקרנפים מרצונם. צעיר בשם בראנז'ה מנסה לשמור על חבריו ועל אהובתו מפני הצטרפותם לעדר, אבל האם ניתן להישאר אנושיים כשיש איום קיצוני?

יאיר שרמן צילום ישעיה פיינברג
באוקטובר יעלה המחזמר הגדול בכל הזמנים "סיפור הפרברים", מאת ליאונרד ברנשטיין וסטיבן סונדהיים – בכיכובם של דור הררי ומגי אזרזר. יביים אלדר גוהר גרויסמן. סיפור אהבתם האסורה של טוני, צעיר אמריקאי החבר בכנופיה, ומריה, אחותו של מנהיג הכנופיה הפורטוריקנית היריבה, שהופך למאבק בין שתי כנופיות ברחובות ניו יורק. שירי "סיפור הפרברים" הפכו לאבן דרך בתולדות מחזות הזמר וזכו לאינספור גרסאות. יצירתם של סונדהיים וברנשטיין סחפה את העולם גם הודות לשני הסרטים האייקונים שנעשו על פיה וזכו באוסקרים. תרגום: אלי ביז'אווי.

דור הררי צילום אבישג שאר ישוב
ליאור אשכנזי, שהיה לאורך שנים מהשחקנים המובילים של בית ליסין, חוזר לשחק בתיאטרון לאחר 10 שנים. אשכנזי ישחק בתפקיד סליירי בהצגה "אמדאוס", מחזהו של פיטר שאפר שכבש את במות התיאטרון בעולם והפך לסרט קולנוע זוכה אוסקרים. מאבק בלתי מתפשר בין וולפגנג אמדאוס מוצרט, מלחין צעיר, כריזמטי וחסר רסן, לאנטוניו סליירי, מלחין החצר הוותיק והמכובד. סליירי מבין שמוצרט מאיים על מעמדו, נתקף בקנאה ומנסה לבלום את צמיחתו, והמאבק בין שני המלחינים הופך למשל על מאבק בין דורות והיחס להצלחה.
ההצגה תעלה בנובמבר בבימויה של רוני ברודצקי, תרגום: דורי פרנס, בתפקיד מוצרט טל גרושקה.

ליאור אשכנזי – צילום דניאל קמינסקי
צמד היוצרים אושרית סרוסי וחן רוטמן כתבו קומדיה המבוססת על דמויות מסדרת הרשת המצליחה שלהם "מכבית וחנאל", שבה גם ישחקו ויביים אודי גוטשלק. ההצגה תעלה בדצמבר. מכבית, מורה באולפנה שהתגרשה מאב הבית חנאל, מגלה שהוא יוצא עם בת השירות של האולפנה. היא מציבה לו אולטימטום: לעזוב אותה או לעזוב את האולפנה.
בינתיים, חברה פותחת עבורה דף באפליקציית היכרויות, ועכשיו חייה החדשים של מכבית מוציאים את חנאל מדעתו. המחזה נוצר במסגרת חממת המחזאים של תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר ועיריית תל אביב-יפו 2023 והוצג בקריאה מבוימת בפסטיבל "פותחים במה" 2023.

אושרית סרוסי – צילום מעיין שוורץ
אגם רודברג תשחק בתפקיד הראשי ב"ולריה מתחתנת", מחזה ישראלי מאת מיכל ויניק, שעל פיו נכתב התסריט לסרט זוכה פרס אופיר. ההצגה תעלה בינואר 2026 בבימויה של אילאיל סמל. דרמה קומית על שידוכים בלתי אפשריים בעידן הדיגיטלי. מיכאל וכריסטינה הכירו דרך אתר להזמנת כלות ובנו בית ועסק משותף לייבוא כלות מאוקראינה. אבל כשכריסטינה משדלת את אחותה הקטנה ולריה ללכת בעקבותיה, הכל משתבש ואמת גדולה
יוצאת לאור.

אגם רודברג צילום דניאל קמינסקי
הדרמה הפוליטית "כולם ציפורים", מאת היוצר ממוצא לבנוני ווג'די מועווד, עלתה בצרפת בהשתתפות שחקנים ישראלים וצרפתים ועוררה הד תקשורתי. בהמשך עלתה ברחבי העולם ובפברואר 2026 תעלה בבית ליסין. סיפור אהבתם של סטודנט יהודי ממוצא גרמני לסטודנטית ממוצא ערבי, שהופך לדרמה גדולה כשהזוג נקלע למתקפת טרור בישראל.
פציעתו הקשה של הצעיר מאחדת אותו עם אביו, שחי בגרמניה ומתנגד נחרצות לזוגיות של הבן. עד להחלמת בנו, האב מתמודד גם עם מערכת היחסים שבין הוריו שלו, שסוד נורא שהיא מכילה עתיד לשנות את גורלה של המשפחה. תרגום: אלי ביז'אווי, שחקנים לאורה ריבלין – שגם שיחקה בהצגה שעלתה בצרפת, יורם טולדנו, לימור גולדשטיין, אסף יונש ועוד. מחזה פרטי עטה של המחזאית והסופרת עטורת הפרסים סביון ליברכט יעלה במרץ 2026.
"אמריקה" הוא עיבוד בימתי לסיפור היפהפה של ליברכט, בהשתתפות מיה דגן, לימור גולדשטיין ועוד ובבימויה של ציפי פינס. סיפורן המטלטל של דסי ועלמה, שבמפגש מקרי ביניהן מגלות את האמת על עברן המשותף: אמה של דסי נטשה אותה בילדותה לאחר שהתאהבה באביה של עלמה, ובני הזוג עברו לאמריקה. שנים אחר כך, שתי הבנות שננטשו נפגשות באקראי ומגלות עובדות מפתיעות על גורלן המשותף. מחזותיה של ליברכט "רוחל'ה
מתחתנת", "סינית אני מדברת אליך", "תפוחים מן המדבר" ועוד עלו בהצלחה גדולה בתיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר וזכו בפרסי התיאטרון.
בהמשך 2026 יעלו:
"ללכת שבי אחריו" מאת טום סקולמן, עיבוד בימתי חדש לסרט האייקוני בכיכובו של רובין וויליאמס, תרגום: אלי ביז'אווי, בימוי: תמר קינן. מורה צעיר לספרות בפנימיה יוקרתית בארצות הברית נלחם נגד מערכת החינוך השמרנית, שדורשת הישגיות בכל מחיר. הוא מלהיב את דמיונם של תלמידיו בגישתו היצירתית ללימודים, אבל גורם להתנגדות עזה בקרב ההורים והמורים. כשנפתחת חקירה בעקבות אירוע טרגי, המורה השנוי במחלוקת נאלץ לשלם את המחיר, אבל לא לפני שישנה את תודעתם של תלמידיו לנצח.

תמר קינן צילום רדי רובינשטיין
"לכאורה" מאת סוזי מילר, דרמה פמיניסטית פורצת דרך בכיכובה של מגי אזרזר. עורכת דין צעירה ומצליחה שמתמחה בפשעי מין, נקלעת לתסבוכת כשהיא מגלה שעמית ממשרדה, שאיתו היא מקיימת מערכת יחסים, למעשה אנס אותה. לאחר לבטים רבים, היא מתלוננת נגדו ומגיעה אל בית המשפט, הפעם כקורבן. התובנות שעולות בה תוך כדי החקירה המשפילה משנות את חייה ואת גישתה אל מערכת המשפט. המחזאית, עורכת דין בעברה, הפתיעה עם המחזה הראשון שלה, שעלה בהצלחה בעולם וזכה בפרסים רבים. תרגום: דורי
פרנס, בימוי: ציפי פינס.

מגי אזרזר – צילום טל עבודי
"קיר זכוכית", העלאה מחודשת למחזהו של אורן יעקובי. רקדנית ישראלית החיה בברלין נקלעת למשבר סביב כניסתה להריון. כשאמה מגיעה במפתיע, כדי למלא אחר הצוואה המוזרה של אביה ניצול השואה, על הבת להתמודד עם היחסים הבעייתיים שמהם ברחה. הבת, אמה ואחיה יוצאים להגשים את משאלתו האחרונה של הסב ובדרך מגלים סוד לא צפוי.

אורן יעקובי צילום רוית זיו
ושני מחזות שעלו בקריאה מבוימת במסגרת פסטיבל "פותחים במה" האחרון ויעלו כהפקה מלאה במהלך השנה הזו – "אליס" ו"אף מילה לאמא":
"אליס", מאת מירב בן יצחק, על סיפורה פורץ הדרך של אליס מילר. כדי להגשים את חלומה להפוך לאסטרונאוטית, אליס צריכה לצבור שעות טיסה ומבקשת להתקבל לקורס טיס. היא נתקלת בהתנגדות מצד גורמי הצבא, אבל לא נרתעת ופותחת במסע להגשמת חלומה, עד לדיון ההיסטורי בבג"ץ. מסעה עתיד להפוך לאבן דרך במאבק על צדק ושוויון לנשים בישראל. המחזה נכתב במסגרת בית הספר למחזאות של תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר בשיתוף סדנאות הבמה.
"אף מילה לאמא" קומדיה אנטי-רומנטית מאת נועם גיל: כשנורית מגלה שבעלה בוגד בה, היא מזמינה את בעלה של המאהבת ודורשת ממנו לצאת איתה למלחמה על כבודם. אלא שבמקום הזוג הבוגד, מגיעים למקום המפגש בתה המתבגרת ובחור, לליל האהבה הראשון שלהם. נקמתה של נורית מתעכבת כשהיא נדרשת לענות על שאלות שהבת מציבה לה ונקרעת בין הצורך לשמש דוגמה לבתה לבין יצר הנקמה בבעלה. כשהבעל הבוגד מגיע סוף- סוף עם המאהבת שלו, המפגש יוצא מכלל איזון.
התיאטרון חלק כבוד ליוצר המוערך, איש הקולנוע והתרבות, רנן שור, שהלך לעולמו לאחרונה, בשיר מהמחזמר "בלוז לחופש הגדול", המבוסס על הסרט האייקוני ששור היה מיוצריו.
במסגרת הצגת הרפרטואר התייחסו גם לסוגיית 50-50 – שוויון מגדרי בקרב היוצרים.ות בכלל והבמאים.ות בפרט. מנהלת התיאטרון ציפי פינס: "אני שמחה מאוד על הצטרפותן של במאיות נוספות לבית ליסין, ביניהן רוני ברודצקי, תמר קינן ואילאיל סמל, ובטוחה שעוד ועוד יוצרות ישתלבו בתיאטרון. מבין ההצגות שכבר סגרנו להן את רשימת היוצרים.ות לעונה הקרובה, יותר הצגות יבוימו על ידי במאיות מאשר על ידי במאים. זה מהלך חשוב ומבורך, שאני גאה לקחת בו חלק כמנהלת אישה".
קצת נתונים… סיכום 2024:
המחזור של התיאטרון לשנת 2024 עמד על כ-61 מיליון שקל, מתוכם כ-75% הכנסות עצמיות.
ב-2024 עלו 673 הצגות באולמות הבית, 324 הצגות ברחבי הארץ, סה"כ: 997 הצגות.
כתוצאה מהמלחמה בוטלו במהלך השנה 51 הצגות.
למרות השנה המורכבת, התיאטרון סיים את השנה באיזון כלכלי.
השאר תגובה