כנס נגישות בתעסוקה במגדל: מקום עבודה עם נגישות – זה זכות

פרופ' רוני גמזו, יו"ר הדירקטוריון של מגדל אחזקות וסא"ל (מיל.) יובל וגנר, יו"ר והמייסד של עמותת נגישות ישראל צילום: אורי שלזינגר
מאת: אורי שלזינגר
גם השנה אירחה חברת הביטוח מגדל את הכנס נגישות בתעסוקה אותו קיימה עמותת נגישות ישראל. מנכ"לית העמותה, מיכל רימון, ציינה שכתוצאה מהמלחמה האחרונה (שעדיין נמשכת) נוספו כ-12,000 פצועים חדשים ולדבריה הסטטיסטיקה העולמית מצביעהעל כך שכ-70% מכלל המוגבלים הם בעלי מוגבלות שאינה נראית.
אלקנה דשן, מהמטה לשילוב אנשים עם מוגבלויות במשרד העבודה, תמך, בין השאר, בדברים אלו וציין שבישראל מועסקים כ-1.7 מיליון איש עם מגבלה כזו או אחרת. עוד הוא הוסיף והאיר שכ- 40-50% מהאנשים בגיל התעסוקה הם בעלי מגבלה. המצב כיום הוא כזה שרק 36.5% מהמעסיקים קולטים אנשים עם מגבלות והיעד הממשלתי הוא כ-55%.
לפני 10 שנים בדיוק (2015), התקיים כנס דומה, גם הוא בחברת הביטוח מגדל. אז הגיע לכנס שלמה אליהו, הבעלים של חברת מגדל – להפתעת כולם, אליהו שידוע כאיש עסקים קשוח מאד הצליח לרגש עד דמעות בדבריו את כל הנוכחים.
דברים אלה נכונים ואקטואליים גם היום ואני מצרף, ללא שינוי, קטע מהכתבה שפורסמה כבר לפני עשור: אליהו ציין מייד בתחילת דבריו שהוא בא בכוונה בחולצה קצרה כדי להראות מה זה אדם מוגבל מלידה – ידו הימנית מוגבלת מלידה. אליהו המשיך וסיפר את סיפור חייו. בשנת 1950 הוא עלה ארצה עם 9 אחיו. כדי שיוכל לעבוד היה עליו להסתיר את ידו הנכה.
בעבודתו הראשונה, בהיותו בגיל 15 היה עליו להעביר מיטות עולים מצד לצד. בעת העברת אחת המיטות הייתה לו תאונה. "המעסיק ראה אז שאני נכה ופיטר אותי- זו הטראומה הגדולה שהייתה לי בחיים…"
בהמשך, כך אליהו בהתרגשות גדולה, התחלתי לעבוד כשליח בחברת מגדל בשנת 1951 והיום אני הבעלים של החברה…
"מקום עבודה עם נגישות זה זכות – זו בקשה סבירה לאפשר לאדם עם נכות לעבוד כרגיל. אדם שקם בבוקר חייב לתפקד- אדם שלא מתפקד זה לא אדם חיי. עבודה זה צורך של החיים. עבודה זה החלק הכי חשוב לאדם כשהוא חיי. לחיות חיים ללא עבודה זה הדבר הכי קשה שיכול לקרות לבן אדם. הנושא אמור לדבר אל ליבנו ולכן צריך לעשות כל מה שאפשר- אין כל צל של ספק, אם הנכה רוצה הוא יצליח. הרצון זה עולם ומלואו".
את דבריו סיים אליהו בהתרגשות רבה מאד ובקול חנוק מבכי ואמר " גם אדם כמוני, ללא השכלה תיאורטית ראו לאן הגיע, מה שחשוב זה איך אתה חושב ואיך אתה מתפקד…"
השאר תגובה